maanantai 25. joulukuuta 2017

Puolen vuoden kuulumiset

Moikka vaan pitkästä aikaa! Puoli vuotta on ehtinyt vierähtää edellisestä postauksesta ja siihen mahtuu hurjasti tapahtumia, joista yritän nyt kertoa mahdollisimman tiivistetyssä muodossa.

Untitled

Ensinnäkin postauksen kuvituksessa ihastuttaa Viktorin ensimmäinen pentue. Pennut lensivät pesästä hiljattain, mutta ainakin kahta pentua tulen näkemään runsaasti näyttelyissä. Viktorin kanssa jää nähtäväksi miten paljon käymme näyttelyissä vastaisuudessa. Siltä puuttuu yksi serti valmistumisesta Supreme Champion -titteliin, ja se yritetään hakea luultavasti maaliskuussa URKin näyttelystä, mutta jatkosta ei ole tietoa. Viktorilla on ollut kohtalaisia ongelmia kutinan kanssa pitkään, viime joulun pipoepisodista asti. Joka tapauksessa itse tulen ainakin edelleen pyörimään näyttelyissä kameran kanssa, se on varmaa!

Untitled
Untitled
Untitled
UntitledUntitled
Nebuankhet Pastel Goth, tuttavallisemmin PuNpu

Tänä syksynä tilanne kuitenkin pahentui ja tällä hetkellä Viktorilla on pidettävä kauluria, koska muuten silmäkulma ja ohimo rapsutetaan rikki. Taustalla voi ehkä olla jotain stressiperäistäkin, sillä muutin kissojen kanssa melkein puolet pienempään kämppään parisen viikkoa sitten, ja se pahensi kutinaa entisestään. Kaiken lisäksi alkusyksystä Viktorilla todettiin lievä astma, mutta hengitettävä kortisoni minimiannoksella (ja viime aikoina myös hyvin huonosti muistetulla lääkkeen annolla) on pitänyt yskän poissa. Voi hyvinkin olla ettei Viktorilla tehdä enää pentuja näiden oireilujen takia.

Untitled
Untitled
Nebuankhet Perfect Me, Perfect Hue, tuttavallisemmin Kenu

Viktorille laitettiin syyskuussa implantaatti napaan, jotta se rauhoittuisi ja samalla toivottiin että kutina hellittäisi (jos taustalla hormonit+stressi), mutta ei. Implantista on ollut apua lähinnä siinä, että merkkailu loppui ja ruokahalu parantui, mutta näin vuodenvaihteen aikaan Viktor on yrittänyt astua Jadea useasti. Viime vuonna näihin aikoihin Viktorin kollittelu oli myös pahimmillaan. Harkitsin hetken, että Viktor olisi jäänyt asumaan "isin" luokse, kun kissoja ei oikein voi erottaa yksiössä kunnolla, mutta toisaalta yksin oleminen ilman kissaseuraa saattaisi stressata Viktoria myös. Asiaa pitää kuitenkin vielä miettiä, jos yhteiselo ei ala täällä soljumaan.

Untitled
Ai niin, Viktor kävi World Showssa pyörähtämässä, ja tuli sieltä takaisin Distinguished Variety Merit (DVM) -tittelin kera! 

Jade ja Hugo porskuttavat samaan malliin kuin ennenkin ja ovat pysyneet terveenä. Hugo ehkä on hieman lyhytpinnaisempi Viktorin suhteen, varsinkin kun ruoka-aika lähestyy niin herran hermot kiristyy ja se alkaa kiukuttelemaan Viktorille, rähisee ja läpsii tassulla päähän vaikkei poika mitään hälle tekisikään.

UntitledUntitled
Nebuankhet Pixelated Colour, toisessa kuvassa Kenu-veljen kanssa, Kenu oikealla

Opiskelujen suhteen takana on nyt ensimmäinen lukukausi, jolla tuli opittua paljon mielenkiintoisia asioita. Sikojen ja siipikarjan ravitsemusta käsittelevällä kurssilla opin, miten ko. eläinlajien ruokavalio koostetaan niin, että eläimet pysyvät hyvinvoivina ja tuotanto on mahdollisimman laadukasta ja tehokasta. Esimerkiksi kananmunan tuotanto oli yksi mielenkiintoisimpia asioita tällä kurssilla! Toinen mainitsemisen arvoinen kurssi on rehujen koostumusta ja rehuarvoa käsittelevä kurssi, jolla perehdyttiin rehujen kemialliseen koostumukseen ja analysointiin, ruokinnalliseen arvoon vaikuttaviin ominaisuuksiin sekä energia- ja valkuaisarvojen laskemiseen. Alkuvuodesta mun pitäisi päästä sitten kurkkaamaan yliopiston opetusnavettaankin, mitä odotan innolla! Viikin lehmiä olen tosin ehtinyt jo käydä moikkaamassa, siellä ne ovat joka päivä mölöttelemässä pihassa. Alkusyksystä pihalla oli myös lampaita.

Untitled
Untitled

Siinä taisi tulla kaikki tärkeimmät asiat.. En tiedä pitääkö seuraavaa postausta odottaa taas puoli vuotta, joten jos kiinnostaa seurata kissojen kuulumisia niin snäppi on siihen varmin vaihtoehto, sitä päivittelen aika ahkerasti! Meidät löytää sieltä nimellä ruddyblue.

Mitä teille kuuluu? Onko Suomen kissablogiskene vielä voimissaan? Ei ole tullut paljoa muidenkaan blogeja seurailtua, eli oon ihan pihalla kaikesta. :D

2 kommenttia:

 1. Paljonpa siellä on tapahtunut! Ihania pikkuisia, niin isänsä näköisiä! ♥ Mutta jättäisin tuon Viktorin ainoaksi pentueeksi, pahasti allergiaoireilta kuulostaa. :( Onko kutina enemmän vasemmalla puolen? Se jostain syystä reagoi oikeaa voimakkaammin allergiatapauksissa.

  Blogimaailma on hiljentynyt kovasti huippuaikoihin nähden, mutta voimissaan vielä on! :) Meillä aloitettiin Noran kanssa näyttelyt viime vuonna ja tänä vuonna osallistutaan taas toivottavasti ainakin 3 näyttelyviikonloppuun, ainakin 5 näyttelyyn tavoitteena. Muuten tasaista samaa tuttua paria hampaanpoistocasea lukuunottamatta, somppupikkuveljeä toivotaan tälle vuodelle kun viime vuonna ei tullut. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti jääkin viimeiseksi pentueeksi, oli syy sitten allergia tai päänsisäiset asiat. Nyt on muutenkin semmonen olo että kastroisin Viktorin vaikka heti, ellei se SC-titteli olisi sen yhden sertin päässä..

   Aika jännä toi että vasen puoli reagoisi voimakkaammin! Viktorilla siis myös kutina on voimakkaampaa musta katsottuna vasemmalla puolella.

   Poista